Slik dyrker vi grønnsakene våre


Vi ønsker å dyrke grønnsaker som er så rene og naturlige som mulig, slik at våre kunder kan føle trygge på maten de skal spise og nyte smaken av høy kvalitet.

Våre metoder

Dyrking av krydder - Tomtermais Haneborg Gård

På Haneborg gård selger vi usprøytede grønnsaker. Produksjonen er ikke økologisk, men ligger tett opptil. Økologisk jord har svært strenge krav, og vi har valgt å bruke fullgjødsel. Av sprøytemidler bruker vi minimale mengder, og på de fleste produktene klarer vi oss helt fint uten. Der vi velger å bruke sprøytemidler, gjør vi det på et svært tidlig stadium. Det betyr at vi aldri sprøyter direkte på det spiselige produktet. 

For å holde sprøyting på et minimum dekker vi grønnsakene til med duk for å holde fluer og annet utøy unna. Dette er tid- og arbeidskrevende. I løpet av sesongen må duken av og på flere ganger slik at vi kan radrense og luke ugress. Dette er en viktig del av strategien for å kunne selge «rene» produkter.

Håndplukket: En stor forskjell 

Alle våre grønnsaker er håndplukket av dyktige medarbeidere. Fordelen med å ta opp alle grønnsaker for hånd, er at de utsettes for minimal påkjenning fra de plukkes på jordet og legges i butikkhyllen vår. Sammenlignet med masseproduserte grønnsaker som blir tatt opp med maskin utgjør dette en vesentlig forskjell, som vi mener øker holdbarheten og kvaliteten på grønnsakene.  

Selvplukk av ulike grønnsaker - Tomtermais Haneborg Gård

Drivhus: Sakte modning

I drivhusene våre brukes ingen sprøytemidler. Her tilsetter vi i stedet nyttedyr (insekter som spiser de insektene som gjør skade på produktene). Gjødsel tilføres gjennom dryppvanning direkte til hver plante. I drivhusene har vi ingen kunstig tilsetting av lys og nesten ikke varme, kun som en forsikring på kalde dager. Dette gjør at tomatene og agurkene får en lang vekstsesong som gir en enda rikere og bedre smak. 

Opplev grønnsaker på en annen måte

Håndplukket, ferskt og bærekraftig

Besøk oss