HVORDAN VI DYRKER GRØNNSAKER

Vi er opptatt av å levere så naturlige og ferske grønnsaker som mulig!

Veldig mange kunder lurer på om vi driver økologisk eller ikke og svaret på det er nei, men vi jobber hele tiden for å minimere bruken av unaturlige midler på alle våre produkter. Grunnen for at vi ikke dyrker godkjent økologisk er fordi det ikke er økonomisk bærekraftig ved småskala produksjon av 60 ulike grønsaksslag som krever helt forskjellige vekstvilkår. Derfor bruker vi flere ulike metoder for å sikre et best mulig resultat for kunden.

Våre metoder

Vi driver i dag ikke økologisk produksjon, men vi er ikke så langt unna. Vi bruker fullgjødsel og vi har ikke godkjent økologisk jord som har veldig strenge krav. Samtidig bruker vi helt minimalt med sprøytemidler, og på de fleste produktene klarer vi oss helt fint uten. Hvis vi velger å bruke sprøytemidler gjør vi det på et veldig tidlig stadium, slik at vi aldri sprøyter på det spiselige produktet. For å forhindre sprøytemidler dekker vi til grønnsakene med duk for å holde fluer og annet utøy unna grønnsakene. Dette er veldig tid- og arbeidskrevende, og vi må ta av og på duken flere ganger i sesongen for å kunne radrense og luke ugress. Dette er en viktig strategi for å kunne selge «rene» produkter og for å unngå å sprøyte. Selv om vi ikke dyrker tradisjonelt økologisk dyrker vi trygge og naturlige grønnsaker som er sunne og gode for kroppen!

Alle våre grønnsaker er håndplukket av våre dyktige arbeidere. Fordelen med å ta opp alle grønnsaker for hånd er at de får en minimal påkjenning fra jordet og til de ligger i butikken vår. Sammenlignet med masseproduserte grønnsaker som blir tatt opp med maskin er det en vesentlig forskjell, som vi mener både øker holdbarheten og kvaliteten på grønnssakene.

I drivhusene bruker vi ikke sprøytemidler. Her tilsetter vi nyttedyr (dyr som spiser de dyrene som gjør skade på produktene). Vi tilfører gjødsel gjennom dryppvanning direkte til hver plante. I drivhusene har vi ingen tilsetting av lys og nesten ikke varme, kun som en forsikring på kalde dager. Dette gjør at tomatene og agurkene får en lang vekstsesong og vi er helt sikker på at dette påvirker smaken og kvaliteten på en positiv måte.

Vi i Tomtermais jobber hele tiden for å dyrke grønnsaker som er så naturlige og rene som mulig, og samtidig klare å levere nok grønnsaker av høy kvalitet til våre kunder.

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev

BESØK HANEBORG GÅRD

Osloveien 160

1449 Drøbak

omt@tomtermais.no

900 56 525

Gårdsbutikken er nå åpen fra man - lørd!