Selvplukk av mais

SESONGEN 2023

Oppdatert: 17. okt

Vi å takker for i år og ønsker dere velkommen tilbake neste år.

Å plukke din egen mais er noe helt spesielt. Opplevelsen av å rive kolben fra planten, dra av blader og se de saftige maiskornene stikke fram er så gøy at mange ikke klarer å stoppe! 

Selvplukksesongen starter normalt i midten av august. Se siste nyheter eller meld deg på vårt nyhetsbrev for å få beskjed!

Pris kr 42,- pr. kg.


Hvordan plukke riktig?

Kjenn utenpå kolben om den er moden. En åpen kolbe blir ødelagt hvis den blir sittende på planten. Moden mais stikker ofte litt ut fra stammen og har en mørk tørr dusk.  

Den skal være stor rundt midten og ha en avrundet topp, og det er denne avrundingen dere skal se etter. 

Se også noen gode råd fra Henrik i videoen under

selvplukk mais
ferskplukket mais

Oppbevaring 

Mais egner seg utmerket til frysing, pakkes i tette plastposer uten forvelling. Det er viktig at maisen fryses samme dag som den høstes.  

Når man høster mais starter prosessen med at sukker gradvis går over til stivelse, dette forringer kvaliteten gradvis. Prosessen går saktere jo kaldere maisen lagres. Best lagring ved 0 til 2 grader.  

Mais kan godt ligge i kjøleskapet i 3 - 5 dager. La da gjerne noen av bladene sitte på, slik at man lettere beholder maisen saftig.

Våre Maissorter

Midnight sun er vår hovedsort som står for 90 % av maisen vår. Hvis du ikke vet hva du vil ha er det denne vi anbefaler. Spør oss gjerne når du ankommer!

Rangert etter søthetsgrad

Midnight Sun

Take-Off

Tasty Sweet

Starshine

Mais er bare begynnelsen

Vi har også 12 andre grønnsaker på selvplukk som er like spennende og morsomme å plukke!

Les mer om selvplukk