Folka på gården


På Haneborg er vi et variert team som samarbeider for å dyrke og selge norskproduserte grønnsaker i sesong.

Ole Martin

Bonden, sjefen, troppføreren og sjongløren.

Helt siden han tok over gården i 1992 har han hatt et ønske om å drive allsidig landbruk. Selvplukken har vært inngangsporten for å få en tettere dialog med kundene, noe Ole Martin liker godt. Han lytter til hva folk ønsker seg, noe som har resultert i et mangfold av over 60 grønnsaker på jordene. Gårdsbutikken er stadig under utvikling og selvplukken har blitt en kjent og kjær attraksjon for folk på hele Østlandet. Selv når tunet er fullt med folk, tar han seg tid til å yte god service og er alltid blid og imøtekommende.

Ole Martin liker et høyt arbeidstempo, og er en handlingens mann. Veien fra en ide til den blir iverksatt er kort og han liker å alltid ha noen prosjekter på gang. Med andre ord, så er det bare å følge med på hva som skjer på Haneborg i tida fremover.

Fast ansatte

Milge- fikser`n, arbeidskaren og Handymannen med stor H.

Milge har jobbet på gården i 15 år og er en uvurderlig arbeidskraft for å få produksjonen og de allsidige oppgavene på en gård i havn. Han følger tett prosessen fra frø til ferdig plante og har full oversikt over hvordan de stelles og følges opp.

Milge er kjapt på plass hvis noe må flyttes eller fraktes med trucken eller traktoren. Ikke bare liker han å kjøre med de, men hvis noe må fikses, skrues eller sveises er han også mannen for jobben. Milge liker å få snekkeroppdrag og ser kjapt etter en praktisk og funksjonell måte å løse oppgaven på.

Jolita- drivhussjefen og en kunnskapsrik allrounder.

Jolita har arbeidet og levd på gården siden 2011 og er en glede å ha med i teamet. Hun er alltid positiv og imøtekommende overfor de rundt seg. Jolita arbeider kjapt og effektivt og påser at alle plantene i drivhuset blir stelt, gjødslet, bundet opp og høstet til riktig tid. Hun setter inn nyttedyr og humler og er opptatt av god plantehelse. Fokus på sunnhet ovenfor planter og dyr tar hun også med seg inn på kjøkkenet og ekspert på fermentering og sylting.

Jolita har et øye for å se hva det er behov for og sørger for at det alltid bugner av nyvaskede grønnsaker i butikken og tar i et tak for å holde det rent og ryddig rundt oss.

Ane- estetikeren og adminfikser`n

Ane kom tilbake på gården i 2023, med nye ideer og tanker om videreutvikling. Hun trives godt med å få utfolde seg kreativt og med det driftige teamet på gården blir ideene iverksatt. Hun kommer med sin forkjærlighet for formidling, bier og blomster inn i jobben, noe som resulterer i nye innslag på gården. Blomstereng og snittblomstproduksjon, samt bikuber ble etablert samme år hun var tilbake. Men først og fremst går Anes jobb ut på å holde i det overordna ansvaret for gårdsbutikken og selvplukk, i tillegg til at hun deler små og store glimt på sosiale medier.

Ane har bla bakgrunn fra skolehageetablering, og synes det er spennende å lære om alt som vokser og gror, og deler gledelig tips og triks om dyrking.

Sesongarbeidere

Tilfelles har alle våre fire sesongarbeidere en treårig agronom utdannelse fra Filipinene. De kommer alle fra gård og det er fjerde året de jobber på Haneborg. Grønnsakene vi dyrker er i kontrast med kokosnøtter, frukt- og risproduksjonen de er vant til fra hjemlandet, men gutta tar utfordringene med et stort smil.

Niel: I tillegg til å dyrke ris og bananer så holder han på med dyr, og har spesialisert seg på avl av haner. Hans datter bærer samme navn som Ole Martins datter og på Haneborg er han ivrig til å manaurere traktor og maskinene.

Rogelio: Liker å observere hvordan plantene vokser og gror, og tilbringer en del tid utendørs. Han bruker gjerne fritiden sin på motorsykkelen og målet er gjerne en av de mange kritthvite strendene på Filipinene.

Darren: Har en forkjærlighet for orientalske blomster og hjemme har en en imponerende variasjon. Du hører gjerne Darren gå rundt å synge og elsker å samles med sine søstre eller venner for å synge karaoke. Han er kreativ og liker å designe hus eller lage filmer til sosiale medier.

Jan: Er vant til å dyrke mais fra Filipinene, men den brukes mest til dyrefòr. Han møter gjerne vennene sine for å spille basket eller volleyball. Siden Filipinene er omkranset av hav, så bruker også Jan en del av fritiden sin på fridykking.

Lokale ungdommer

På Haneborg er vi et team på ca 15 lokale ungdommer som er med oss i høysesong.

For mange er det første møte med arbeidslivet, og mange er med i flere sesonger. De gjør en utmerket jobb og er flinke til å sjonglere en hektisk, men variert jobb. De jobber i gårdbutikken og påser at det alltid er fylt opp med varer og grønnsaker. De møter dere også på jordet, hvor de veileder dere i hvordan dere skal høste mais og grønnsaker.

Pensjonistene våre

På hverdagene i selvplukken har vi med oss en gjeng ivrige pensjonister som gledelig tar dere med ut i åkeren og sørger for at dere får all den hjelpen dere trenger i åkeren. De har lang fartstid i livet og tilbyr gjerne en skrøne eller to, klemmer er de også rause med. En av de bruker fritiden sin på spikking av vandrestaver, en annen er birøkter og har kuber på gården, en tredje igjen liker seg best i trenigstøy, mens sistemann liker best å sluke mil i skiløypa eller stable ved.

Opplev grønnsaker på en annen måte

Håndplukket, ferskt og bærekraftig

Besøk oss